Jim Ödeen

Jim Ödeen ny krögare på Gränna golfrestaurang.

Yrkesliv

Hej jag heter Jim Ödeen och är född & uppvuxen i Örserum en by ca 1 mil från restaurangen. Och där bor jag nu åter igen efter 5 år i Tranås & 1 år i Finspång. Jag är idag 31 år och redo för nya utmaningar. Då jag ännu inte skaffat egen familj känner jag att jag har gott om tid att driva och utveckla denna redan välansedda restaurang. Jag har under hela mitt yrkesliv jobbat som kock med få undantag. När jag var ungefär 8 år kom tankarna på att bli kock till mig för första gången. Sedan vid 14 års ålder började jag knäcka extra som diskare. När jag sedan skulle välja gymnasieinriktning så var det ett enkelt val och jag hamnade i Tranås på Holavedsgymnasiet och utbildade mig där till kock. Under Gymnasieåren jobbade jag mycket helger, lov & kvällar som diskare, servitör och kökshjälp. När sedan studenten nalkades var jag inte längre övertygad om att jag ville fortsätta inom yrket men vändningen kom genom ett lyckat val av praktikplats. Efter att ha varit på ett par lyxiga krogar och inte alls känt att jag hänger med eller blivit bra behandlad. Så hamnade jag på Restaurang Brahehus. Där hade de en köksmästare som visste hur man fick unga lite rädda praktikanter att utvecklas och trivas. Jag kommer särskilt ihåg en sekvens när han sa till mig att nu har du hand om köket själv i en halvtimme. Jag blev livrädd men eftersom jag kunde menyn och han dessutom satt tillgänglig om det inte skulle funka så löste jag det galant. På Brahehus fick jag även heltidsjobb efter studenten och stannade och mognade in i kockrollen i 2,5år samt verkligen lärde mig vad högt tempo innebär. När jag sedan var redo att dra vidare så jobbade jag runt ett tag på olika krogar och drogs med ganska dåligt självförtroende emellanåt. Sommaren 2006 hamnade jag på Wiredaholm Golf & konferens. Där fick jag tillfälle att utveckla mig både inom husmanskost & lyxiga middagar. Det var nog där jag också för första gången insåg att jag är bra på det jag gör.

Våren 2007 hamnade jag på en lunchkrog med högt tempo. Där förfinade & utökade jag min kunskap inom husmanskost & annan lunchmat. Jag stannade där i ca 3år. Sedan år 2010 fick jag ett samtal från min forna chef på Wiredaholm. Han undrade om jag hade lust att komma och jobba för honom uppe i Finspång. Jag var mycket trött på min dåvarande chef så jag bestämde mig på stående fot att jag kommer upp på intervju. På Finspångs golfkrog stannade jag bara ett år p.g.a av att jag inte acklimatiserade mig särskilt bra i Finspång. Jag Fick åter igen ett samtal & denna gång från min nuvarande chef på Wisingsö Hotell & konferens. Han frågade om jag ville ha jobb som andrakock på helår. Jag kom dit 2011och redan på våren 2012 hade jag visat vad jag gick för så jag blev tillfrågad om jag ville kliva upp och dela köks & restaurangchefsposten med den dåvarande. Jag tackade ja på stående fot. Sedan dess och fram till idag har jag varit en av huvudkuggarna i ett framgångsrikt maskineri och hade gladeligen kunnat fortsätta många år till. Men jag kände att det var dags att hitta nya utmaningar. Så nu ska jag driva denna vackert belägna krog.

Person & intressen

Jag är en glad person som gillar att sprida glädje. Jag umgås gärna med familj & vänner. I övrigt tränar jag ganska mycket, fotboll, löpning, bordtennis etc.

Mål & Visioner:

Kommande säsong kommer jag att köra på ett liknande koncept som de förra krögarna. Med buffélunch & smörgåsar. Jag har även tänkt ha öppet längre vissa dagar under högsäsong & då erbjuda lite enklare á la carte. Jag kommer dessutom att starta upp cateringverksamhet vid sidan av och även vintertid. Jag är mycket förväntansfull & ser mycket fram emot öppning. Det är min stora förhoppning att ni ska trivas med mig som ny krögare. Jag har fått höra genom åren att jag är mycket duktig på smaksättning & i synnerhet såser. Kom

gärna och testa själva. Jag tror inte ni kommer att bli besvikna.

  Med vänliga hälsingar,  Jim Ödeen

jim